Vrijwilliger

Kom jij ons tof team versterken?

De BuurtBar zoekt:​​

  • Medewerkers Digipunten

  • Communicatie vrijwilliger

  • Vrijwilligers die helpen folderen in de buurt

  • Koffiebarmedewerkers

  • Ondersteuning administratie

  • Vrijwilligers met passie voor bakken

  • De BuurtBar-caravan op locatie brengen

Contacteer coördinator Miet gerust als je interesse hebt en nog wat meer info wil: miet.vandebroek@oasisbe.org

Medewerkers Digipunten

Voor de Digipunten in de verschillende deelgemeenten in Beringen, zijn we op zoek naar digivaardige medewerkers en die graag atnwoorden zoeken met de digivrager rond het gebruik van hun smartphone, tablet of computer of inwoners doorverwijzen naar het juiste digitale opleidingsaanbod. Vrijwilligen kan naar beschikbaarheid. Ook de organisatie van een digipunt praktisch of technisch mee helpen ondersteunen of het mee helpen uitwerken van een digisessie is mogelijk. Zie ook op vrijwilligerswerk.be

Communicatie vrijwilliger

Je helpt met het ontwerpen van communicatie naar buiten toe via digitale media zoals FB, Instagram, website, Internetgazet en via flyers, posters (geen designskills vereist), B-magazine, enz....

Helpen folderen in je buurt

Gezien onze doelgroep, is er regelmatig nood aan het verspreiden van folders in brievenbussen en op openbare plaatsen om onze doelgroep te bereiken.

Je kan ook contactpersoon worden voor jouw buurt om naar beschikbaarheid flyers/folders op te hangen/verdelen in jouw lokale supermarkt, slager, bakker, apotheker… en/of indien mogelijk in brievenbussen in je buurt.

Koffiebarmedewerker

Je helpt bij het openhouden van de BuurtBar en het serveren van koffie, thee en ander lekkers. Je kan opgeleid worden om onze dranken zoals smoothie, ijskoffie en thee te leren maken als dat een taak is die je graag opneemt . Het sociale contact met de bezoekers staat altijd centraal. Je bent met het team een informeel aanspreekpunt over het bestaande dienstverleningsaanbod voor senioren in Beringen .Eventuele vragen, noden en behoeften van de doelgroep worden gesignaleerd aan de coördinator.

Ondersteuning administratie

Je kan naargelang de noden op dat moment verschillende administratieve taken opnemen voor de koffiebar of voor de digipunten: registratiesysteem bezoekers bijhouden, inschrijvingen beheren, ...

Vrijwilligers met een passie voor bakken

Maak jij mensen graag blij met je lekkere creaties?

Je verzorgt een of meerdere keren per maand het huisgemaakt gebak dat bij de koffie kan geserveerd worden aan de BuurtBar (vooral zomermaanden). Specialere soorten gebak worden geapprecieerd om tot een aantrekkelijk aanbod te komen.

De onkosten voor de gebruikte ingrediënten worden vergoed.

De BuurtBar-caravan op locatie brengen

Je kan je opgeven om de BuurtBar-caravan een of meerdere keren per maand (vooral in de zomermaanden) van de standplaats in Ham naar een van de locaties in Groot-Beringen te brengen en/of in omgekeerde richting. Een kilometervergoeding is bespreekbaar.