Meewerken als vrijwilliger

Kom jij ons tof team versterken?

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers met een hart voor mensen/ouderen die hun steentje kunnen bijdragen in de projecten in Beringen.

De concrete inhoud van je taak wordt besproken tijdens een intakegesprek. We hechten veel belang aan een goede teamgeest. We verwachten dan ook dat vrijwilligers meedoen met teamdagen (2 keer per jaar), vorming en teamvergaderingen (zoveel als nodig).


Jouw profiel


Wat kunnen wij je bieden


Concrete mogelijkheden om mee te helpen:

BuurtBar koffiebar (mei t.e.m. september):

Digipunten:

Themababbel:

Algemeen


Uitgelicht:

De BuurtBar-caravan naar de buurt brengen 

Heb jij een hart voor ouderen, rij-ervaring met een caravan of aanhangwagen en draag je graag bij aan het sociaal project BuurtBar in Beringen? Dan ben jij degene die we zoeken in ons team!

We rijden van mei tot oktober ongeveer 2 keer per week uit met de BuurtBar-caravan en staan dan een paar uurtjes in de buurt om bewoners samen te brengen voor een babbeltje. We proberen zo contacten te stimuleren en onze focus ligt op het vergroten van het netwerk van ouderen (om kwetsbaarheid voor sociaal isolement te verminderen). 

We werken hiervoor samen met een heel aantal partners zoals het dienstencentrum, de stad Beringen, buurtwerkers ... Ook bij woonzorgcentra en serviceflats staan we een aantal keer per zomer en nodigen de buurt uit om bewoners, bezoekers en buurtbewoners samen te brengen.

De caravan staat in een overdekte standplaats in Ham. Afhankelijk van je beschikbaarheid rijdt je de caravan naar een van de buuten in Groot-Beringen en/of in omgekeerde richting.  Je rijdt met je eigen wagen maar we voorzien een kilometervergoeding. 

Meer info via: Give a day, vrijwilligerswerk.be 

Koffiebarmedewerker 

Je helpt bij het openhouden van de BuurtBar en het serveren van koffie, thee en ander lekkers. Je kan opgeleid worden om onze dranken zoals smoothie, ijskoffie en thee te leren maken als dat een taak is die je graag opneemt .  Het sociale contact met de bezoekers staat altijd centraal. Je bent met het team een informeel aanspreekpunt over het bestaande dienstverleningsaanbod voor senioren in Beringen .Eventuele vragen, noden en behoeften van de doelgroep worden gesignaleerd aan de coördinator.


Digihelper 

Voor de digipunten in de verschillende deelgemeenten in Beringen, zijn we op zoek naar digihelpers en die graag antwoorden zoeken op vragen van de bezoekers rond het gebruik van hun smartphone, tablet of computer.  Je bent niet zozeer een expert, maar legt mensen graag Vrijwilligen kan naar beschikbaarheid.  Ook de organisatie van een digipunt praktisch of technisch mee helpen ondersteunen of het mee helpen uitwerken van een digisessie is mogelijk. 

Onthaalvrijwilliger

Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die de mensen in het digipunt warm onthalen en helpen bij het doorverwijzen naar de juiste dienst, cursus of partner. 

Zie ook op  giveaday.be

Communicatie vrijwilliger 

Je helpt met het ontwerpen van communicatie naar buiten toe via digitale media zoals FB, Instagram, website, Internetgazet en via flyers, posters, B-magazine, enz.... 

Helpen folderen in je buurt 

Gezien onze doelgroep, is er regelmatig nood aan het verspreiden van folders in brievenbussen en op openbare plaatsen om onze doelgroep te bereiken. 

Je kan ook contactpersoon worden voor jouw buurt om naar beschikbaarheid  flyers/folders op te hangen/verdelen in jouw lokale supermarkt, slager, bakker, apotheker… en/of indien mogelijk in brievenbussen in je buurt.

Ondersteuning administratie

Je kan naargelang de noden op dat moment verschillende administratieve taken opnemen voor de koffiebar of voor de digipunten: registratie gegevens, inschrijvingen beheren, verslagen helpen maken, ondersteunen bij impactmeting...  

Vrijwilliger met een passie voor bakken 

Maak jij mensen graag blij met je lekkere creaties? 

Je verzorgt een of meerdere keren per maand het huisgemaakt gebak dat bij de koffie kan geserveerd worden aan de BuurtBar (vooral zomermaanden). Specialere soorten gebak worden geapprecieerd om tot een aantrekkelijk aanbod te komen.  

De onkosten voor de gebruikte ingrediënten worden vergoed.

Contacteer coördinator Miet gerust als je interesse hebt of meer info wenst:  miet.vandebroek@oasisbe.org of 0494 34 41 74

Meer info op

vrijwilligerswerk.be