Digitaal verbinden & versterken

Digitale inclusie in Beringen

THEMA VAN DE WEEK

Spring in komende maanden eens binnen in een digipunt voor het thema van de week: we bereiden een fiche voor met info over een actuele app, website of thema. Heb je vragen, dan zijn er onze digihelpers die je graag wat meer info geven!

DIGISESSIES

Tijdens een digisessie gaan we dieper in op een bepaald thema, zoals digitale overheidsdiensten, foto's opslaan of wachtwoordbeheer. Gedurende een uur geven we uitleg in een kleine groep, waarbij er voldoende ruimte voor vragen is. Digisessies zijn gratis.

INSCHRIJVEN

DIGITAAL AANBOD

Onze digihelpers maken je ook graag wegwijs in het aanbod van opleidingen of digisessies in Beringen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (vul je e-mail adres in op de eerste pagina - helemaal onderaan) en volg onze FB pagina BuurtBar & digipunten en blijf zo op de hoogte van nieuwe sessies of opleidingen. Of spring gewoon binnen in een digipunt voor meer informatie:

Tijdens de schoolvakanties is er geen digipunt

Kom kennismaken met onze nieuwe digicoach!

Derya Tasdemir

Benieuwd naar de ervaringen van enkele van de bezoekers van onze digipunten?

Bekijk hier het filmpje:

"Maar liefst 40% van de Belgen loopt het risico op digitale uitsluiting.

32% van die mensen heeft zwakke digitale vaardigheden en 8% gebruikt geen internet. Hoe lager de inkomens en het opleidingsniveau, hoe minder de digitale vaardigheden. Deze vorm van kwetsbaarheid treft vooral ouderen, vrouwen, laaggeschoolden en werkzoekenden, gezinnen met lage inkomens. " (Barometer digitale inclusie)


VERBINDEN EN ONTMOETEN - ook digitaal!

Dit jaar zal de BuurtBar met steun van de Vlaamse overheid, stad Beringen en ondersteuning van andere partners, zich inzetten in Beringen om inwoners die digitaal uitgesloten zijn of dreigen te geraken, te ondersteunen om veilig gebruik te kunnen maken van digitale media indien ze dit wensen.


Oasis vzw zal concreet:

- Het digitale aanbod in Beringen samenbrengen in een overzichtelijke BROCHURE die actief verspreid zal worden (zie hieronder).

- 5 DIGIPUNTEN opzetten waar Beringenaren toegang hebben tot het internet en op bepaalde momenten geholpen worden met hun digitale vragen door opgeleide vrijwilligers.

- een aantal SESSIES mee helpen organiseren verspreid over Beringen ROND DIGITALE THEMA'S voor inwoners met geen/zwakke digitale vaardigheden

De stad Beringen zal daarnaast in dit kader gezinnen zonder toegang tot internet detecteren en ondersteunen.


DIGIVRIJWILLIGERS GEZOCHT! KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Wil jij graag Beringenaren verder helpen met hun digitale vragen en zelf ook nog bijleren? Opleiding en ondersteuning worden voorzien. Meer info vind je hier.