Digitaal verbinden & versterken

Digitale inclusie in Beringen

VERBINDEN EN ONTMOETEN - ook digitaal!

Oasis vzw zet zich in om inwoners die digitaal uitgesloten zijn of dreigen te geraken, te ondersteunen om veilig gebruik te kunnen maken van digitale media indien ze dit wensen


SAMEN DIGITALE THEMA'S ONTDEKKEN & OEFENEN

NIEUW digipunt bij WZC Corsala Koersel! 

Iedereen is welkom in het lokaaltje achter de cafetaria. (Ingang vooraan, dan de pijlen volgen)

DIGISESSIES

Tijdens een digisessie gaan we dieper in op een bepaald thema, zoals digitale overheidsdiensten, foto's opslaan of wachtwoordbeheer. Gedurende een uur geven we uitleg in een kleine groep, waarbij er voldoende ruimte voor vragen is. In het kader van de Digibank Beringen zijn digisessies gratis, inschrijven is niet nodig.

DIGISESSIES | januari - juli 2024 

Opleiding volgen

Onze digihelpers maken je ook graag wegwijs in het aanbod van opleidingen of digisessies in Beringen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (vul je e-mail adres in op de eerste pagina - helemaal onderaan) en volg onze FB pagina BuurtBar & digipunten en blijf zo op de hoogte van nieuwe sessies of opleidingen. Of spring gewoon binnen in een digipunt voor meer informatie. 

 Laptopbib - gratis uitlenen van een laptop

Voor de voorwaarden om gratis een laptop uit te lenen bel je even voor meer info naar onze digicoach Derya (0456 360737) of kom je langs tijdens het inloopmoment op vrijdagen tussen 13u en 14u in de bibliotheek in Beringen. 

Kom kennismaken met onze digicoach!

Derya Tasdemir

1 jaar Digibank Beringen

Benieuwd naar de ervaringen van enkele van de bezoekers van onze digipunten? 

Bekijk hier het filmpje:

"Maar liefst 46% van de Belgen loopt het risico op digitale uitsluiting. 

Hoe lager de inkomens en het opleidingsniveau, hoe minder de digitale vaardigheden. Deze vorm van kwetsbaarheid treft vooral ouderen, vrouwen, laaggeschoolden en werkzoekenden, gezinnen met lage inkomens. " 

(Barometer digitale inclusie 2022)


DIGIHELPERS GEZOCHT! KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN? 

Wil jij graag Beringenaren verder helpen met hun digitale vragen en zelf ook nog bijleren? Opleiding en ondersteuning worden voorzien. Meer info vind je hier.