Themababbel & Alpha

Themababbel

Bij de BuurtBar willen we dieper in gesprek gaan rond waarden en thema's die we belangrijk vinden. Die waarden geven zin aan ons leven. We zetten elke maand een thema in de kijker dat de waarden die we belangrijk vinden uitdrukt:

Medeleven

Nederigheid

Geduld

Attent zijn

Hoopvol zijn

Vreugdevol zijn

Vergevingsgezind zijn

Zelfbeheersing

Eerlijkheid

Verdraagzaamheid

Dankbaarheid

Vredevol zijn

Samen willen we een traject afleggen van groei zodat die thema's meer en meer deel uit maken van ons persoonlijk leven en de samenleving. Maandelijks bespreken we tijdens de themababbel op de derde dinsdag van de maand (10u-11u30):

- wat dit thema voor ieder van ons betekent

- wat de Bijbel ons kan leren over het thema

- hoe de figuur van Jezus ons kan inspireren om de waarde uit te leven

- wat dit kan betekenen voor ons en onze huidige maatschappij

Door hierover in gesprek te gaan, ontdekken we waar we zelf staan. Welke waarden vinden we belangrijk en hoe worden we de beste versie van onszelf? Persoonlijke groei gebeurt niet vanzelf. Het is een heel bewust proces in interactie met de mensen om ons heen. Tijdens de themababbels hopen we samen op weg te gaan en de betekenis van ons leven in een groter perspectief te zien.

Iedereen die graag wat dieper ingaat op deze thema's is welkom, ongeacht wat je achtergrond is.

Elke derde dinsdag van de maand verwelkomen we je graag terug fysiek in Het Blauw Huis (met in acht neming van de geldende coronamaatregelen uiteraard). Wie graag eens deelneemt kan een seintje geven via buurtbarberingen@gmail.com.

Wat is Alpha?

We starten met nieuwe sessies van zodra we voldoende deelnemers hebben en samenkomen weer kan.

Geef ons gerust een seintje mocht je interesse hebben of meer info willen.

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven.

Dat is Alpha.

Zin in een babbel over diepere levensthema's? Dan zit je bij een Alpha goed.

We starten met een gezellige soep/broodjes lunch om elkaar beter te leren kennen. Daarna gaan we in op telkens een ander centraal christelijk thema, waarna open gesprekken loskomen en elke ervaring, vraag, bedenking... gedeeld mag worden.

Welkom!


Wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha bijeenkomst. Alpha is voor iedereen, of je nu wel, niet of een beetje gelovig bent.

Alpha is gratis, gezellig en inspirerend.

Meer info: Alpha Vlaanderen